Ξενοδοχείο Όλυμπος

Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μάλλον δεν υπάρχει αρχαίο αρχαιολογικό χώρο οπουδήποτε στον κόσμο που έχει μεγαλύτερη σημασία για σημερινό κόσμο από την Ολυμπία. Το στάδιο της Ολυμπίας, όπου οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες, και η μεγαλοπρεπής ναός του Δία, το μεγαλύτερο ναό της Πελοποννήσου, είναι μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής. Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας είναι να αγωνιστεί στην πραγματικότητα στο γήπεδο, όπως οι αθλητές χρησιμοποιούνται για να κάνουν και να αισθανθείτε τους ξέφρενους ρυθμούς!

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας περιλαμβάνει το Ιερό του Δία και τα πολλά κτίρια που κατασκευάστηκαν γύρω από αυτό , όπως αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία και την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων , διοικητικά κτίρια και τους άλλους κτίρια και μνημεία . Η Άλτις, το ιερό περίβολο και ο πυρήνας του Ιερού , με τους ναούς , κτίρια λατρείας και θησαυροφυλάκια της , καταλαμβάνει το κέντρο της περιοχής . Είναι περιτριγυρισμένο από κίονες , ή περίβλημα τείχος, το οποίο στα τέλη του τέταρτου αιώνα π.Χ. είχε δύο πύλες στη δυτική πλευρά του και δύο στη νότια , και συνορεύει στα ανατολικά η Στοά της Ηχούς , που χωρίζει τον ιερό χώρο από το στάδιο . Ο περίβολος διευρύνθηκε κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους και δύο μνημειακές εισόδους δημιουργήθηκαν στη δυτική πλευρά της .

Ο ναός του Δία και βορειότερα ο παλαιότερος ναός της Ήρας κυριαρχούν στην Άλτη . Ανατολικά του Ηραίου είναι το μετρό ; n , ένας ναός αφιερωμένος στην Κυβέλη , τη μητέρα των θεών , και πίσω από αυτό , στους πρόποδες του Κρονίου λόφου , μια σειρά θησαυροί που είχαν αφιερώσει οι ελληνικές πόλεις και αποικίες . Στα δυτικά τους σώζεται το Νυμφαίο , το λαμπρό υδραγωγείο που αφιέρωσε ο Ηρώδης Αττικός . Νότια του Ηραίου και πάνω από τα ερείπια του προϊστορικού οικισμού της Ολυμπίας είναι ο Πελόπιο , ταφικό μνημείο, αφιερωμένο στον ήρωα Πέλοπα . Επίσης, εντός του Άλτις είναι το Πρυτανείο , η έδρα των αξιωματούχων του ιερού , και το Φιλίππειον , ένα κομψό κυκλικό οικοδόμημα που αφιέρωσε ο Φίλιππος Β , βασιλιάς της Μακεδονίας . Νοτιοανατολικά του Ηραίου ήταν ο μεγάλος βωμός του Δία , σημαντικότατο μνημείο, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από στάχτες και ως εκ τούτου τώρα εντελώς χαθεί . Ο υπόλοιπος χώρος μέσα στον περίβολο ήταν γεμάτος από βωμούς και αγάλματα θεών , ηρώων και Ολυμπιονικών, αφιερώματα ελληνικών πόλεων ή πλούσιων ιδιωτών , όπως η Νίκη του Παιωνίου .

Έξω από τον ιερό περίβολο της Άλτεως , στο νότιο τμήμα της , το Βουλευτήριο και η Νότια Στοά , το νοτιότερο κτήριο του ευρύτερου ιερού και την κύρια είσοδο του από το νότο . Δυτικά της Άλτεως και να διαχωρίζεται από αυτή με την ιερά οδό είναι μια σειρά από κτίρια για το ιερό του προσωπικού , τους αθλητές και τους διακεκριμένους επισκέπτες : το γυμνάσιο και η παλαίστρα , χώροι προπόνησης , το εργαστήριο του Φειδία, που στα παλαιοχριστιανικά χρόνια μετατράπηκε σε χριστιανική βασιλική, τα ελληνικά λουτρά με τους πισίνα κολύμπι, τις ρωμαϊκές θέρμες , το Theokoleion ή «κατοικία , το Λεωνιδαίο υπαλλήλων ιερείς τέταρτα , και τους ρωμαϊκούς ξενώνες .

Ανατολικά της Άλτεως εκτείνεται το στάδιο, όπου τελούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Νότια του σταδίου υπήρχε και ο ιππόδρομος , από τα οποία κανένα ίχνος , διότι έχει παρασυρθεί από τον Αλφειό . Νότια του Ιπποδρόμου είναι μια ομάδα των λουτρών και επαύλεων , όπως το περίφημο Σπίτι του Νέρωνα , που χτίστηκε από τον αυτοκράτορα για την παραμονή του στην Ολυμπία κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στα παιχνίδια .